De dirigent

Wilfred Sassen is geboren in 1963 te Maastricht. Op zijn 8e is hij begonnen met vioolstudie bij achtereenvolgens de heer Gilles en de heer Aarts. Op zijn veertiende ging hij naar het Maastrichts Conservatorium en kreeg les van Nilla Pierrou. Hij heeft cursussen gevolgd bij André Gertler en Herman Krebbers. In 1987 is Wilfred afgestudeerd met onderscheiding. In 1988 werd hij winnaar van de Henriëtte Hustinxprijs.

Wilfred Sassen heeft aan diverse kamermuziekfestivals in binnen- en buitenland deelgenomen (onder andere in Duitsland, Frankrijk, België, Israël, Japan en Maleisië). Daarnaast heeft hij samengewerkt met onder andere Shlomo Mintz, Uri Pianka, Glenn Corneille en de zangeres Do. Sinds 1986 is Wilfred werkzaam als 2e concertmeester in het Limburgs Symfonie Orkest (LSO). Hij is van diverse kamerorkesten concertmeester geweest, onder andere van Concerto Limburg en het LSO Kamerorkest.

Hij heeft verscheidene CD- en video-opnames gemaakt, onder andere met het Amati ensemble, Do, André Rieu, Marlstone Recordings en Jan Theelen. Daarnaast is hij werkzaam geweest als studiomedewerker bij André Rieu Productions. Verder is hij hoofdvakdocent aan het Maastrichts Conservatorium geweest en geeft op dit moment les aan diverse getalenteerde jonge violisten. Al geruime tijd verzorgt hij optredens met zijn vaste pianiste Gisele Douwes. Momenteel is Wilfred ook dirigent van het symfonie orkest Avanti Maastricht.

De instructeur

Eric Crauwels  is sinds September de nieuwe Instructeur van de drumband. Eric kenmerkte zijn periode met moderne composities, vaak ook van eigen hand. Hij begon eigenlijk de overgang te maken ‘van snaredrum naar