De dirigent

Wilfred Sassen is geboren in 1963 te Maastricht. Op zijn 8e is hij begonnen met vioolstudie bij achtereenvolgens de heer Gilles en de heer Aarts. Op zijn veertiende ging hij naar het Maastrichts Conservatorium en kreeg les van Nilla Pierrou. Hij heeft cursussen gevolgd bij André Gertler en Herman Krebbers. In 1987 is Wilfred afgestudeerd met onderscheiding. In 1988 werd hij winnaar van de Henriëtte Hustinxprijs.

Wilfred Sassen heeft aan diverse kamermuziekfestivals in binnen- en buitenland deelgenomen (onder andere in Duitsland, Frankrijk, België, Israël, Japan en Maleisië). Daarnaast heeft hij samengewerkt met onder andere Shlomo Mintz, Uri Pianka, Glenn Corneille en de zangeres Do. Sinds 1986 is Wilfred werkzaam als 2e concertmeester in het Limburgs Symfonie Orkest (LSO). Hij is van diverse kamerorkesten concertmeester geweest, onder andere van Concerto Limburg en het LSO Kamerorkest.

Hij heeft verscheidene CD- en video-opnames gemaakt, onder andere met het Amati ensemble, Do, André Rieu, Marlstone Recordings en Jan Theelen. Daarnaast is hij werkzaam geweest als studiomedewerker bij André Rieu Productions. Verder is hij hoofdvakdocent aan het Maastrichts Conservatorium geweest en geeft op dit moment les aan diverse getalenteerde jonge violisten. Al geruime tijd verzorgt hij optredens met zijn vaste pianiste Gisele Douwes. Momenteel is Wilfred ook dirigent van het symfonie orkest Avanti Maastricht.

De instructeur

Erik van Wegberg is in 1972 geboren te Sittard. Hij begon reeds op de jonge leeftijd van 6 jaar als tambour-maître naast zijn oom bij Juliana te Pey. Met 10 jaar werd hij slagwerker bij Fanfare Sint Joseph te Pey. Destijds kreeg hij les van Jo Zinzen en Rob Janssen. Na zijn diensttijd in 1994 startte hij met lesgeven bij een pas opgerichte schutterij te Echt. Dit beviel zo goed dat hij besloot om de cursus instructeur te gaan volgen bij Kreato. In 1997 behaalde hij dan ook zijn diploma. Een paar jaar later besloot hij opnieuw les te gaan volgen, dit maal bij de Muziekacademie te ’s Gravenvoeren, wederom bij docent Jo Zinzen.

Erik heeft verder gemusiceerd bij verschillende verenigingen, waaronder Fanfare St. Joseph te Pey onder leiding van Jos Stoffels en Sef Ficker en bij de Koninklijke Philharmonie van Bocholtz onder leiding van Heinz Friessen en Franck Rouschop. In zijn beginjaren als instructeur heeft hij heel wat korpsen begeleid alvorens hij in 2000 terecht kwam bij Borgharen. Momenteel is Erik niet alleen instructeur van Drumband Sint Cornelius, maar ook van Schutterij Sint Nicolaas Heythuysen en de drumband van Semper Avanti Grashoek.