PASSION, PERCUSSION & FRIENDS

The Passion 2020 komt toch… naar Maastricht.

Het crossmediale project ‘The Passion’ is de spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus, zijn lijden en opstanding.

Op zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020 zal er door de slagwerkgroepen van Fanfare Sint Cornelius Borgharen en Fanfare Sint Blasius Cadier en Keer een zeer unieke versie van ‘Het Paasverhaal’ uitgevoerd worden in Rebelle, gevestigd in de Augustijnenkerk te Maastricht.

Twee verenigingen uit verschillende gemeentes met dezelfde instructeur gaan in samenwerkingsverband een uniek concert presenteren, met een speciaal karakter en toekomstgericht op behoud van de rijke traditie van drumbands en slagwerkmuziek.

Mede door het populaire thema van ‘Het Paasverhaal’ gaan we op eigen wijze aan de klassieke kruisweg een nieuwe touch geven middels (slagwerk)muziek, verhaal en toneel.

De locatie voor de uitvoering is erg uniek; De Augustijnenkerk (Awwe Stiene) in het centrum van Maastricht, gelegen aan de Kesselskade langs de rivier de Maas.

De kerk werd in de 17e eeuw gebouwd als kloosterkerk voor de orde der Augustijnen.

Aan het eind van de 18e eeuw werd het klooster opgeheven en vanaf dat moment vervulde de kerk een veelheid van functies.

Sinds oktober 2015 is Rebelle gevestigd in deze kerk, welke zich uitstekend leent voor de uitvoering van ons project… een voormalig Godshuis, that’s meant to be!

Verteller Martin Hurkens, winnaar van Holland’s Got Talent in 2010 en sindsdien nationaal en internationaal bekend, vertelt het verhaal dat omlijst wordt met muzikale fragmenten van pop, klassiek, filmmuziek, musical, slagwerkcomposities en nieuwe composities die het verhaal compleet maken.

Jonge talenten op instrument en zang, 40 koorzangers en 24 slagwerkers smelten samen tot een muzikale beleving… en uiteraard zal Martin Hurkens ook van zich laten horen.

Het koor staat onder leiding van Heidi Pittie, muzikaal adviseur is Raymond Spons en overall dirigent is Eric Crauwels.

Een mooi concert op een unieke locatie met een kerkelijk sfeer.

Mis het niet!

De avondvoorstelling op zaterdag 4 april 2020 start om 19:30 uur, op zondag 5 april 2020 start de matineevoorstelling om 14:00 uur.

De zaal zal een half uur voor aanvangstijd voor het publiek toegankelijk zijn.

Entreekaarten à € 17,50 zijn verkrijgbaar via de online ticketshop Tickli:

https://shop.tickli.nl/event/passionpf

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om de tickets online te bestellen, kunt u contact opnemen met:

Zij zullen ervoor zorgen dat de entreekaarten bij u worden afgeleverd.