PASSION, PERCUSSION & FRIENDS

Het crossmediale project ‘The Passion’ is de spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus, zijn lijden en opstanding. De eerste editie van de Nederlandse ‘The Passion’ vond op 21 april 2011 plaats in de binnenstad van Gouda. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend evenement dat zo’n 3,2 miljoen kijkers trekt.

Op 4 en 5 april 2020 zal er door de slagwerkgroepen van Fanfare Sint Cornelius Borgharen en Fanfare Sint Blasius Cadier en Keer een zeer unieke versie van ‘Het Paasverhaal’ uitgevoerd worden in Rebelle, gevestigd in de Augustijnenkerk te Maastricht. Twee verenigingen uit verschillende gemeentes met dezelfde instructeur (Eric Crauwels) gaan in samenwerkingsverband een uniek concert presenteren, met een speciaal karakter en toekomstgericht op behoud van de rijke traditie van drumbands en slagwerkmuziek.

Mede door het populaire thema van ‘Het Paasverhaal’ wordt op eigen wijze aan de klassieke kruisweg een nieuwe touch gegeven middels (slagwerk)muziek, verhaal en toneel. De locatie voor de uitvoering is erg uniek; De Augustijnenkerk (Awwe Stiene) in het centrum van Maastricht, gelegen aan de Kesselskade langs de rivier de Maas. De kerk werd in de 17e eeuw gebouwd als kloosterkerk voor de orde der Augustijnen. Aan het eind van de 18e eeuw werd het klooster opgeheven en vanaf dat moment vervulde de kerk een veelheid van functies. Sinds oktober 2015 is Rebelle gevestigd in deze kerk, welke zich uitstekend leent voor de uitvoering van ons project… een voormalig Godshuis, that’s meant to be!

De slagwerkgroepen zullen ondersteund worden door een zanggroep, een combo met zang, solisten uit eigen korpsen en jonge muzikale talenten. Er zal een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht worden met muziek die het lijdensverhaal zal ondersteunen. Vertellers verbinden het verhaal met de muziek en nemen het publiek mee naar de laatste dagen van Jezus Chistus.

In aanloop naar het concert op 4 en 5 april 2020 zijn er al diverse gezamenlijke repetities en uitvoeringen gepland. Zo gaan beide slagwerkgroepen op 19 en 20 oktober van dit jaar op concertreis naar Sankt Aldegund (D), waar ze gezamenlijk een behoorlijk aantal muziekstukken uit het repertoire van Passion, Percussion & Friends ten gehore zullen brengen. Ook zullen er try-out concerten verzorgd worden in de repetitieruimtes van beide verenigingen.

Door middel van schoolconcerten en workshops op basisscholen zal het concert en het thema ‘Het Paasverhaal’ gepromoot worden. Dit zal in de maand maart 2020 plaats vinden. Hiervoor zal een lesprogramma ontwikkeld worden. Het organisatiecomité, bestaande uit leden van beide verenigingen, staat onder leiding van
Eric Crauwels. Het comité zal jullie regelmatig op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van dit unieke evenement. Ook zal er op de website regelmatig recente informatie verstrekt worden over de ins en outs van het project. Voor de overige PR verstrekking zal gebruik gemaakt worden van Facebook (Passion, Percussion & Friends), Instagram (passionpercussionfriends20), artikelen in (regionale) bladen en vermelding in magazines voor blaas- en slagwerkmuziek. Zo’n twee maanden voor de uitvoeringsdatum zal op geijkte plaatsen binnen de gemeente Maastricht en Eijsden-Margraten posters getoond worden en zal in de buurtgemeenten Borgharen en Cadier en Keer huis-aan-huis flyers verstrekt worden. Verder zal er nog contact opgenomen worden met de mediakanalen L1 en het programma ‘met het oor op Limburg’ van Falcon Radio, om de mogelijkheden te bespreken voor het promoten van het project.

Dus noteer alvast in uw agenda: 4 en 5 april 2020 – PASSION, PERCUSSION & FRIENDS